Ženski dan - Radost pokreta!

Kulturni centar REX, Jevrejska 16
Subota, 12. decembar, od 15h-18h

 
Nia je holistički ples čija suština je radost pokreta. Ona kombinuje devet vrsta pokreta, delom iz borilačkih veština (tekvondo, aikido i taj či), delom iz plesa (džez balet, moderni balet i ples Isidore Dankan) i delom iz joge. Koreografija daje strukturu ali podržava i slobodni izraz i daje prostor za slobodan ples. Muzika je stalni izvor inspiracije i podstiče na prepuštanje i istraživanje beskonačnog potencijala pokreta. Nia je dinamična, zabavna i pristupačna svima jer je uvek moguće prilagoditi svaki pokret fizičkom i zdravstvenom stanju. Filozofija Nie je "Kroz pokret nalazimo zdravlje".
 
Nia se razlikuje od ostalih tehnika jer se obraća kako telu tako i umu. Ona pruža balans različitih tendencija u nama i nudi veliki potencijal za učenje načina na koje se možemo izboriti sa agresijom. Ona koristi glas da se oslobodi emocionalne nepetosti ali i kao način da se osoba afirmiše u svakodnevnim situacijama. Nia nas učikao da se osetimo bolje sami sa sobom i kako da pratimosvoj sopstveni ritam. Nia je tu za žene koje žele da nadju svoj svoj put u životu na osnovu onoga što ih čini sretnim i što uvećava njihovu ličnu snagu.

RADIONICU VODI: Fani Delishe je otkrila Niu pre 10 godina u Hamburgu, u Nemačkoj, i od tada se profesionalno bavi ovim plesom.Imala je nekoliko obuka sa osnivačima Nie u Nemačkoj i u SAD-u u proteklih par godina sa ciljem da produbi svoje znanje ove tehnike. Ona drži časove po jedan vikend u mesecu u Parizu a tokom nedelje daje časove u Hamburgu u Nemačkoj. 

Potrebno je poneti udobnu odeću i obucu!

U maloj pauzi i dok se okupljamo imamo čaj, kafu, vodu, voće, ponešto slatko i …puno ženskih aktivističkih materijala i knjiga! Trudićemo se da i ovoga puta donesemo besplatne primerke ženskih publikacija, knjiga i brošura.

Radionica je otvorena i besplatna za sve žene i prijateljice, ćerke, koleginice, komšinice, mame, bake…Prostor i program su prilagodjeni ženama sa invaliditetom, kao i ženama koje bi povele svoju decu (u tom smislu nas obavestite kakve potrebe imate da bismo mogle da vas podržimo na odgovarajući način).

Dobrodošle!

Ženski Dan u 2009. godini se nastavlja i - proširuje!

Program Ženski dan smo započele u 2008., i nastavljamo ga i u ovoj godini. Sa preko 300 žena koje su učestvovale u programu, imamo još i više entuzijazma da nastavimo da ulažemo u poboljšanje slobodnog vremena žena u našem gradu. Pripremile smo uzbudljiv program sa nekim novim fantastičnim ženama sa kojima ćemo saradjivati, kao što ćemo neke već poznate sa naših vidjanja videti ponovo!
Takodje nam je zadovoljstvo da najavimo širenje programa Ženski dan u Novom Sadu, koji već uspešno teče…više o programu na www. n-l-o.org . Obavestite prijateljice! 

O Ženskom danu više na: www.zenergija.org

..............................................................
Žene na delu
MIleševska 7/6
11000 Beograd
t/f: +381.11.2455.846
e-mail: zenenadelu@gmail.com
www.zenergija.org
 

Žene na delu
Mileševska 7/6
Tel/fax: +381.11.2455.846
zenenadelu AT gmail DOT com
[Tim ŽND]
Zoe, Sunčica, Majda, Marko, Marija i Milica, Tea + Bojana