Ženski dan u junu - Radionica DISANJA

Kulturni centar REX, Jevrejska 16
Subota, 27. juni, od 15h-18h

Junska radionica programa Ženski dan, nam donosi mogućnost upoznavanja i učenja različitih tehnika disanja kojima se postiže duboka relaksacija uma.

Podsećamo da se oko 80 do 90% toksina iz tela oslobodi upravo - disanjem. Disanje je najveći izvor energije, kao i prirodna veza sa emocijama. Svaka emocija ima određeni ritam disanja i zato na svoje emocije možemo da utičemo promenom disanja.

Za nas, žene, je važno da znamo da se emocije konstruišu i da se prepoznavanjem, učenjem mogu menjati. Na radionici ćemo imati prilike da učimo kroz disanje i kako da budemo fokusirane na sadašnjost, umesto u žaljenju za prošlim iskustvima ili brigama za budućnost.

Nije potrebna posebna fizička spremnost i nema uzrasnih ograničenja, već svaka učestvuje u skladu sa svojim mogućnostima.
Potrebno je poneti udobnu odeću i podlošku za vežbanje (to može biti i malo ćebe, vreća za spavanje, peškir za plažu ili asura, frotir). I volju za učenjem!

Program će poslednje subote u junu i pred letnji predah, voditi Aleksandra Grujović, voditeljka programa Art Of Living* i istoričarka umetnosti (radila u Muzeju savremene umetnosti, projektu O3one i u medijima).

*Međunarodna organizacija Art Of Living, koja ima savetodavni status pri Ekonomskom i Socijalnom veću UN-a i u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, radi u 157 zemalja, a njeni programi pomogli su više od 300 miliona ljudi. Programi se rade u više od 100 prestižnih univerzitetskih centara (Oxford, MIT, Stenford, Kolumbija, Berkli…),vladama nekoliko zemalja (Holandija, USA, Argentina, Indija…)
Od 1995. godine medicinska istraživanja širom sveta ukazuju na njihove vanredne pozitivne zdravstvene efekte. Osnivač organizacije Šri Šri Ravi Šankar nominovan je tri puta za Nobelovu nagradu za mir. O radu organizacije širom sveta može se videti na: www.artofliving.org, www.aolresearch.org

http://www.iahv.org/our_work_socio_economic_women_empowerment.asp

U maloj pauzi i dok se okupljamo imamo čaj, kafu, vodu, voće, ponešto slatko i …puno ženskih aktivističkih materijala i knjiga! Trudićemo se da i ovoga puta donesemo besplatne primerke ženskih publikacija, knjiga i brošura.
Radionica je otvorena i besplatna za sve žene i prijateljice, ćerke, koleginice, komšinice,  mame, bake…Prostor i program su prilagodjeni ženama sa invaliditetom, kao i ženama koje bi povele svoju decu (u tom smislu nas obavestite kakve potrebe imate da bismo mogle da vas podržimo na odgovarajući način).

Dobrodošle!

Ženski Dan u 2009. godini se nastavlja i – proširuje!

Program Ženski dan smo započele u 2008., i nastavljamo ga i u ovoj godini. Sa preko 300 žena koje su učestvovale u programu, imamo još i više entuzijazma da nastavimo da ulažemo u poboljšanje slobodnog vremena žena u našem gradu. Pripremile smo uzbudljiv program sa nekim novim fantastičnim ženama sa kojima ćemo saradjivati, kao što ćemo neke već poznate sa naših vidjanja videti ponovo!
Takodje nam je zadovoljstvo da najavimo širenje programa Ženski dan u Novom Sadu, koji već uspešno teče…više o programu na www. n-l-o.org . Obavestite prijateljice!

I na kraju, još jedno obaveštenje: program pravi letnju pauzu tokom jula i avgusta meseca. Sledeća najava za Ženski dan će stići početkom septembra meseca za poslednju subotu. U medjuvremenu vam želimo da nadjete načina da osmislite i provedete neko lep letnje vreme odmarajući se!

O Ženskom danu više na: www.zenergija.org

..............................................................
Žene na delu
MIleševska 7/6
11000 Beograd
t/f: +381.11.2455.846
e-mail: zenenadelu@gmail.com
www.zenergija.org

Žene na delu
Mileševska 7/6
Tel/fax: +381.11.2455.846
zenenadelu AT gmail DOT com
[Tim ŽND]
Zoe, Sunčica, Majda, Marko, Marija i Milica, Tea + Bojana