Feministički Džem Session u kafeu Novi društveni odnosi

Dođite na šoljicu feminizma i upoznajte se sa feminističkim aktivizmom na delu svakog radnog dana od 15-18h u Kulturnom centru REX, Jevrejska 16.
Očekujte:
- Opušteno ćaskanje na ozbiljne teme sa aktivistkinjama koje se bave zadrugarstvom, problemom nasilja nad ženama, slobodnim softverom, queer aktivizmom, umetnošću... iz feministčke perspektive
- Izložba feminističkih bedževa
- Druženje sa Fridom Tosterkom koja će vam omogućiti na narežete feminističke publikacije i poslednju verziju ubuntu linux-a :)
- Feminizam za poneti: knjige, publikacije, ubuntu 9.04 i džem... Забирать права мву.

Tokom sledeće tri nedelje Žene na delu u okviru Feminističkog Džem Session-a otvaraju prostor za diskusije na različite teme u relaksiranom prostoru Kafea Novi društveni odnosi. U našem društvu feminizam je i dalje provokativna reč koja izaziva oprečne reakcije, a za nas feminizam predstavlja konstatno preispitivanje društvenih odnosa moći, imajući u vidu da je i lično političko. Pozivamo vas da dodjete i da se uključite u ovaj dijalog zajedno sa nama i našim gošćama i gostima, uz kafu, čaj, limunadu i feministički džem.

U sanku REX-a smo od 04. maja od 15 -18h.

KAFE NOVI DRUSTVENI ODNOSI je deo debatnog programa Kulturnog centra REX. Odvija se u ulaznom holu REX-a, kroz proces afirmisanja, diskusije i generisanja ideja o novim ili vec nastalim, o ocekivanim ili prizeljkivanim, zaboravljenim ili idealizovanim drustvenim odnosima, a u setingu imaginarnog kafea. Ucesnici/ucesnice i
akteri/akterke projekta nalaze se u ulozi domacina/domacica i posetilaca/posetiteljki sanka i kafea, gde se izborom ponude, iniciranjem razmene, diskusije, pratecih programa, dakle ukupnim konceptom organizacije, vodjenja i dokumentovanja dogadjanja, predstavljaju konstrukcije novih, prikazi proslih ili dekonstrukcija postojecih drustvenih odnosa. Standardno okruzenje i oprema za izvodjenje projekta je sank u hodniku REX-a, sa pratecom opremom i mogucnostima za pripremu i posluzenje pica i hrane, emitovanje audio i vizuelnih materijala. Projekat je nekomercijalne prirode, finansiraju ga sami ucesnici/ucesnice uz organizacionu i produkcijsku pomoc Kulturnog Centra REX. Tokom ove godine priliku za ucesce u ovom eksperimentalnom programu dobice cetiri do sest pojedinaca-pojedinki ili grupa.

Žene na delu
Mileševska 7/6
Tel/fax: +381.11.2455.846
zenenadelu AT gmail DOT com
[Tim ŽND]
Zoe, Sunčica, Majda, Marko, Marija i Milica, Tea + Bojana