NAPRAVI ME!

u

 

NAPRAVI ME! SVAKO SVAKOG UCI: ISTRAŽVANJE PRISUSTVA I MOGUCNOSTI ALTERNATIVNE UPOTREBE SVAKODNEVNE TEHNOLOGIJE NA ULICAMA BEOGRADA
⇒Beograd, Petak 10. Jun - Ponedeljak 13. Jun 2011
⇒Cultural Centre REX, Jevrejska 16
⇒http://na.pravi.me

Postavila milica 07/06/2011
-->
 
registracija za radionice na email na@pravi.me
...
sve radionice su besplatne
Festival 'Napravi Me!' je zamisljen kao serija radionica o izradi i upotrebi različitih DIY uređaja uz kriticki osvrt na prisustvo tehnologije u javnom i zajednickom prostoru. Radionice su namenjene tehnicki upucenim zenama i devojkama, kao i entuzijastima svih rodova ,bez ikakvog prethodnog znanja. Radionice će voditi umetnice i aktivistkinje okupljene oko nezavisnih samoorganizovanih inicijativa iz Holandije, Austrije i Srbije a baviće se prišluskivanjem elektromagnetnih talasa, analizom wireless internet saobracaja, upotrebe satelitskog signala za GPS i solarne energije za napajanje. Polaznice i polaznici će naučiti kako da naprave i modifikuju uređaje za prijem i čuvanje podataka koje sakupe. Kroz jedno i dvodnevne radionice tipa 'svako svakog uči', istraživaće se prisustvo tehnologije na ulicama Beograda. Igraćemo se sa mogućnostima alternativne upotrebe tehnologije u svakodnevnom životu.
Cilj je da se, kroz tematiku na relaciji između tehnologije, umetnosti i (h)aktivizma preispitaju datosti koje nam tehnologija nameće kao i da se podstakne razumevanje i aktivno učešće u njenoj izradi. Radionice su osmišljene tako da osposobe i ohrabre polaznice da rade sa svakodnevnom tehnologijom i prilagode je svojim potrebama. Od njih se ne očekuje visoko tehničko predznanje već radoznalost da upoznaju i modifikuju tehnologiju koja nam je na raspolaganju.
Radionice su primarno namenjene ženama i devojkama sa iskustvom u nekoj vrsti aktivizma, i interesovanjem za umetnost i tehnologiju. Od polaznica se očekuje interesovanje da 'otvore kutiju i pogledaju unutra' i otvorenost ka učenju novih veština. Jedan od važnih rezultata realizacije ovog programa biće umrežavanje različitih aktera na ovoj sceni. Očekujemo da kroz ovu mrežu nastavimo da saradjujemo i podržavamo jedne druge, dugo nakon festivala.
Radionice će se odvijati tokom 4 dana, sa dve do tri paralelne radionice. Glavni program je isključivo ženskog karaktera, zamišljen kao razmena znanja 'žene ženama' u jednom autonomnom ženskom prostoru. Program ce jednim delom biti otvoren za učešće svih zainteresovanih, sa ciljem da otvorimo naše aktivnosti i sadržaj prema svima sa kojima delimo svakodenvni prostor, kao što se i raidonice bave našim svakodnevnim okruženjem.
za više informacija, posetite http://na.pravi.me/ ili pišite na adresu na@pravi.me
Festival organizuju Zene na Delu (http://zenergija.org/) i kucjica.org (http://kucjica.org/)
Realizaciju pomogli: Rekonstrukcija Zenski Fond (www.rwfund.org), Mz Baltazar's Laboratory (www.mzbaltazarslaboratory.org/) i ECF

Žene na delu
Mileševska 7/6
Tel/fax: +381.11.2455.846
zenenadelu AT gmail DOT com
[Tim ŽND]
Zoe, Sunčica, Majda, Marko, Marija i Milica, Tea + Bojana